Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Martinez legt uit waarom hij Limbombe bij de Rode Duivels haalt

Anthony Limbombe (Club Brugge - Sint-Truiden)

Anthony Limbombe reeg de voorbije maanden de goeie prestaties aan elkaar bij Club Brugge en wordt daar nu voor beloond. Roberto Martinez nam vrijdagmiddag immers onze linkerflankspeler op in zijn selectie van de Rode Duivels. 

Limbombe kan zo in actie komen tijdens de oefenwedstrijd op 27 maart tegen Saudi-Arabië. Eerder kwam onze winger al uit voor de Belgische jeugdelftallen, maar het is pas de eerste oproeping bij de grote jongens.

“Limbombe was heel consistent dit seizoen, een resultaat van het goede werk van de speler en de Club”, legt Martinez uit op zijn persconferentie. “Hij heeft een interessante positie, als wingback die de hele linkerflank aankan. Met de blessure van Chadli hebben we ook breedte nodig daar. Het zal interessant zijn hoe hij in interactie gaat met de groep.” Andere Brugse kanshebbers zoals Hans Vanaken en Brandon Mechele werden niet geselecteerd. Dat Leander Dendoncker er daarentegen wel bij is, stuit op felle kritiek bij de Brugse aanhang.

Dion Cools werd dan weer opgeroepen voor de Jonge Duivels. Onze rechterflank zal op 22 maart met de Belgische beloften een oefenmatch tegen Nederland afwerken. Vier dagen later volgt een belangrijke match met het oog op het EK in 2019 tegen Hongarije. Ook Club-huurling Jens Teunckens is van de partij. Onderstaand de volledige selecties.

Selectie Rode Duivels

Verwelkoming Limbombe

Selectie Jonge Duivels

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws