Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert reageert op nieuwe regel van de Pro League: “20 van de 24 profclubs waren pro, waaronder Club”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge kreeg dit seizoen heel wat kritiek te slikken over zijn huurbeleid. Het sloot immers clausules af waardoor uitgeleende spelers enkel tegen betaling van een bedrag van enkele honderdduizenden euro’s tegen Club mochten aantreden, waardoor spelers als Sander Coopman en Jérémy Perbet de matchen tegen hun eigenlijke werkgever vanuit de tribune moesten beleven.

Omtrent huurspelers was er tot dusver geen regelgeving en dus deed Club niets wat tegen de regels was, maar toch botste het op veel weerstand. De Pro League schoot dan ook in actie om het probleem aan te pakken en besloot om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen. Voortaan mag een gehuurde speler tegen zijn moederclub uitkomen als zijn volledige salaris betaald wordt door zijn nieuwe team. Als dat niet zo is, mag hij niet meedoen.

Vincent Mannaert, CEO van Blauw-Zwart, is tevreden met de uitkomst. “Het is goed dat er nu duidelijkheid is. 20 van de 24 profclubs hebben voor de nieuwe regel gestemd, waaronder Club. Al kwam er ook wat tegenwind van clubs die liever een afzonderlijke regeling wilden uitwerken”, reageert hij bij Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws