Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Limbombe doet oproep aan fans van Club Brugge na gerapporteerde oerwoudgeluiden

Anthony Limbombe (Club Brugge - Standard)

Door racistische gezangen van enkele supporters aan het adres van Francis N’Ganga (Charleroi) en Paul-José Mpoku (Standard) riskeerde Club Brugge een geldboete van €5.000 en een voorwaardelijke sluiting van de Oost-tribune voor één wedstrijd. Enkele procedurefouten zorgden er echter voor dat de hele zaak onontvankelijk verklaard werd. Anthony Limbombe reageert op de heikele kwestie. 

Eerst en vooral is Limbombe er helemaal niet zo zeker van of er effectief racistische geluiden geproduceerd werden door de Brugse aanhang. “Ik merkte er niet echt iets van. Er is thuis tegen Charleroi met bier gegooid, maar oerwoudgeluiden heb ik niet gehoord”, vertelt hij in gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Onze 23-jarige flankspeler doet bij deze wel een oproep aan de fans van Club Brugge. “Als het zou gebeurd zijn, zou ik liever hebben dat het niet meer voorvalt. Dennis, Nakamba, Denswil, Wesley, ik… Wij zijn ook… Maar ik geloof niet dat het waar is.” Wie betrapt wordt op racistisch gedrag in het Jan Breydelstadion riskeert bovendien een stadionverbod.

“Of ik er in de maatschappij mee geconfronteerd word? Ja, maar mij maakt dat niet uit. Als ik in een mooie auto rijd, zie ik de mensen soms kijken, maar ik heb daar hard voor gewerkt, dus mij raakt dat niet. Rechtstreeks racisme is wel nog wat anders. Ik heb dat weleens meegemaakt, dat er snel een oordeel is, maar ik hecht daar weinig belang aan. Maar het bestaat, ja, ik heb het gezien. Bij anderen en bij mezelf.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws