Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Laat Club Brugge Preud’homme naar een rechtstreekse concurrent vertrekken? Verhaeghe reageert

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Michel Preud’homme ligt technisch gezien nog tot 2019 onder contract bij Club Brugge en dus zal de nieuwe werkgever van de 59-jarige Luikenaar eerst langs Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert moeten passeren om de succescoach los te weken op Jan Breydel. Zo werd er de voorbije weken onder meer gewag gemaakt van een afkoopsom van 1 miljoen euro. 

Verhaeghe maakt in Het Nieuwsblad echter meteen duidelijk dat Club niet van plan is om Preud’homme – die op weg zou zijn naar Standard – stokken in de wielen te steken. “De contractuele afspraken zijn heel duidelijk. Wie zijn wij om Michel tegen te houden als hij naar Standard wil gaan? Club zal zich loyaal en collegiaal opstellen. De voetbalwereld is niet heel groot, je komt elkaar toch weer opnieuw tegen. Ik heb goeie contacten met Standard, maar het is Standard dat zal beslissen. Club staat daar volledig buiten.”

Als ondervoorzitter van de KBVB had Verhaeghe – en hij niet alleen – Preud’homme op termijn nochtans graag bondscoach zien worden. “Bij de voetbalbond kunnen we geen trainer aanwerven zoals bij Club Brugge. De bond heeft een technische commissie en die heeft beslist de bondscoach te evalueren na het WK. Dat heeft consequenties en daar moeten we mee leven. We zullen zien wat het wordt. Ik hoor ook van alles over Michel, maar de situatie doet zich nog niet voor. Laten we vooral rustig blijven en eerst een goed WK spelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws