Kortrijk-voorzitter Allijns stuurt straffe beschuldigingen de wereld in na nederlaag tegen Club

Nakamba en Denswil duim omhoog (Club Brugge - Standard)

KV Kortrijk greep onlangs net naast de bekerfinale en dreigt nu ook Play-Off 1 in extremis te mislopen. De Kerels zullen op de laatste speeldag immers de drie punten thuis moeten houden tegen Charleroi en tegelijkertijd mogen zowel Standard (uit bij Oostende) als Antwerp (uit bij Anderlecht) niet winnen. In het Guldensporenstadion beseffen ze dan ook dat een plekje bij de eerste 6 moeilijk zal worden en dat zorgt voor de nodige frustraties. Na de 2-1 nederlaag op bezoek bij Club Brugge regent het namelijk bedenkelijke reacties uit het KVK-kamp.

Zo was Glen De Boeck na de verloren match op Jan Breydel niet te spreken over de wedstrijdleiding van Wim Smet. “Een tweede doelman (hij doelt op Denswil, nvdr) in de zestien is altijd strafschop. Als ze niet willen dat we naar Play-Off 1 gaan, dan moeten ze dat zeggen. Ook tegen Eupen en Zulte Waregem was het zo. Dat is moeilijk voor de jongens. Het is niet omdat je al een strafschop hebt gekregen en je op Club Brugge speelt, dat die tweede niet gefloten moet worden”, klonk het onder meer.

Joseph Allijns – de voorzitter van KV Kortrijk – deelt de mening van zijn trainer. Daags na de wedstrijd was de woede nog altijd niet bekoeld en stuurde de preses via de volgende tweet een flinke sneer naar de Belgische scheidsrechters de wereld in: “Nog es de beelden gezien van gisteren: standard mag met elf blijven en Denswil is vliegende keeper. Ondanks semiprofessionalisme van onze refs blijft amateurisme top @kvkofficieel @BelgianReferees.” UPDATE: intussen heeft Allijns de bewuste tweet verwijderd, maar met een vluchtig medium als Twitter werd zijn boodschap uiteraard wel een tijdlang verspreid.

Laaste nieuws

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Jan Mulder laat zich horen over het verdere verloop van de competitie

Jan Mulder ziet af nu er geen voetbal is. Samen met Marc Degryse hield hij een videochat voor Het Laatste Nieuws.

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

Philippe Clement doet het met Black Power

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Trainer Philippe Clement reageerde...

Ivan Leko: “Philippe Clement is een topcoach”

Ivan Leko is al een tijdje geen trainer meer. In Sport/Voetbalmagazine analyseert hij het seizoen van blauwzwart. "Het bestuur...