Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

JPL-revelatie is ervan overtuigd: “Ik kan mee bij Club Brugge”

Brugse line-up (Club Brugge - Sint-Truiden)

Sinds de komst van Glen De Boeck verbaast KV Kortrijk vriend en vijand in de Jupiler Pro League. De Kerels, die momenteel op de zesde plaats geparkeerd staan in het klassement, doen zelfs nog volop mee voor Play-Off 1. Enerzijds door de goals van Teddy Chevalier, anderzijds door revelatie Yevhen Makarenko. De 26-jarige Oekraïner groeide immers in een mum van tijd uit tot absolute draaischijf op het Kortrijkse middenveld.

Het was ex-Club-speler Sergei Serebrennikov die Makarenko in het Guldensporenstadion aanbood. Na een aarzelend begin wrijft KVK zich intussen in de handen: “In België vind je geen betere op die positie”, klinkt het in Het Nieuwsblad. Er wordt in de komende zomer dan ook veel interesse verwacht. “Een Belgische topclub maakt wellicht al geen kans meer.”

Makarenko ziet zichzelf nochtans wel meedraaien bij de huidige leider in de Jupiler Pro League. “Als ik Club Brugge zie spelen, denk ik weleens: ik kan mee. Ik ben 26, the best is yet to come, yeah. Natuurlijk wil ik hogerop, prijzen pakken met een topteam, of dat nu in België, Spanje, Duitsland of Engeland is. Maar vandaag ben ik echt nog niet bezig met mijn toekomst, ik wacht gewoon af.”

Uitgerekend tegen Club (uit) en Charleroi (thuis) moet Kortrijk zijn plaats in Play-Off 1 bemachtigen. “Het zit zó goed in elkaar. En er is zo veel vertrouwen. We kunnen echt elke ploeg aan. Ook Club Brugge en Charleroi. Ik heb begrepen dat Play-Off 2 boring is, ja. In Play-Off 1 kan ik mij verder tonen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws