Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Johan Boskamp heeft veelbelovend nieuws voor Ruud Vormer

Johan Boskamp (analist)

Ruud Vormer werd woensdag door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Onze Gouden Schoen kan zo de eerste Nederlandse international uit de Belgische competitie worden sinds Anderlecht-speler Johnny Bosman in 1994. Johan Boskamp analyseert.

Dat Vormer pas op zijn 29ste zijn debuut bij de nationale ploeg zou vieren, is geen uitzondering. Op het lijstje van 47 spelers die na hun 29ste verjaardag bij Nederland debuteerden, prijkt immers ook de naam van Johan Boskamp. “Dat kan best zijn”, herinnert de analist zich zijn eerste cap niet al te goed meer. “Je mag niet vergeten dat er 6 à 7 jaar geleden middenvelders van wereldklasse in het Nederlandse elftal speelden. Van der Vaart, Sneijder, noem maar op.”

“Nu Ruud helemaal is opengebloeid, verdient hij dit gewoon. Zo moeilijk is dat niet. Hij is één van de middenvelders die thuishoort in deze selectie. Dat heeft hij afgedwongen door een heel jaar op heel hoog niveau te spelen. Je kan niet meer om hem heen”, oordeelt Boskamp in Het Laatste Nieuws. De ruime voorselectie van 33 namen zal vrijdag wel nog gereduceerd worden tot 23 definitieve namen die in aanmerking komen voor de oefenduels tegen Engeland (23 maart) en Portugal (27 maart).

Boskamp heeft echter hoopgevend nieuws voor Vormer. “Of hij erbij zal zijn, moeten we zien. Het zal ervan afhangen hoe Koeman selecteert. Je hebt jongens als Wijnaldum en Blind, maar die spelen niet vaak. Ik denk wel niet dat Ronald hem erbij haalt om hem dan te laten vallen. Zo’n speler heb je nodig. Iemand met diepgang en scorend vermogen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws