Is de titelstrijd al gestreden? De Mos, Degryse en Anthuenis kijken in hun glazen bol

Cools - Nakamba - Vormer - Vanaken - Wesley (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge telt twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie 11 punten voorsprong op Charleroi, 12 punten op Anderlecht en 14 punten op Gent. Dat alles ondanks een mindere periode van Blauw-Zwart met 8 op 21 na Nieuwjaar. Is de titelstrijd nu al beslist of gooien die verduivelde Play-Offs alsnog roet in het eten op weg naar onze vijftiende landstitel? Aad de Mos, Marc Degryse en Aimé Anthuenis analyseren.

Volgens De Mos zijn er twee gevaarlijke outsiders voor de ploeg van Ivan Leko: Standard en Genk. “Standard is een machine aan het worden. Met goed, offensief voetbal. En met druk vooruit, van de eerste minuut tot de vierennegentigste. Op basis van de laatste wedstrijden verdient Standard het om in de top 6 te eindigen. Samen met Genk. Het beloven mooie Play-Offs te worden met die twee ploegen erbij. Geloof me, er is nog niets beslist!”, klinkt het tegenover Het Laatste Nieuws.

Degryse ziet Club daarentegen niet meer in de problemen komen. “Over het kampioenschap heb ik weinig twijfels. Club Brugge zou normaal de titel moeten pakken, aangezien de concurrenten te zwak zijn dit seizoen”, oordeelt hij in Sport/Footmagazine. “Zelfs als ze niet goed voor de dag komen, kunnen ze toch nog een positief resultaat afdwingen. De afgelopen weken verloren ze veel punten en toch kwam de concurrentie niet dichterbij. Ik denk dat de kampioen gekend is.”

Tot slot ziet Anthuenis in zowel Anderlecht als Gent een titelconcurrent voor Club Brugge. “De titelstrijd kan nog spannend worden doordat Club en Charleroi na Nieuwjaar niet meer kunnen winnen. Anderlecht is de voornaamste uitdager van Club, dat dringend zijn elan moet terugvinden. In Charleroi zie ik geen titelkandidaat, ze spelen veel te veel gelijk. Een derde speler daarentegen is Gent. Zij zitten in de winningmood en doen wat mij betreft mee voor de titel. Pas op, ik vind voorlopig Club de enige terechte kampioen, maar je zit nu eenmaal met die onnozele puntendeling, waar we hopelijk snel van verlost zijn”, klinkt het vastberaden in De Zondag.

Laatste Nieuws

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...