Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Leko slachtoffer van zijn eigen succes kan worden: “Zou grootste ontgoocheling sinds lang zijn”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Na een aarzelende start met als dieptepunt de Europese uitschakeling tegen AEK Athene heeft Ivan Leko van Club Brugge een echte machine gemaakt. In de reguliere competitie haalde Blauw-Zwart zelfs 12 (!) punten meer dan titelfavoriet Anderlecht. Bovendien was het steevast genieten van het dominante voetbal dat Club op de mat legde. Met maar liefst 68 gemaakte goals komt zelfs geen enkele ploeg in de buurt van de doelpuntenproductie van Blauw-Zwart. Maar al dat positieve heeft natuurlijk ook een keerzijde…

We spoelen even terug naar de zomer van vorig jaar. De negatieve voorspellingen over de Brugse eindklassering voor voetbalseizoen 2017-2018 vlogen ons om de oren. Club zou volgens diverse kranten en weekbladen zelfs buiten de top 3 vallen.

“Niet geheel onterecht werd voor het seizoen gevreesd voor een overgangsjaar in Brugge”, schrijft Het Nieuwsblad, dat vooraf een 4de plaats voor Club voorspelde. “Izquierdo en Preud’homme vertrokken, er kwam een jonge nieuwe coach, er werden vooral jonge transfers gehaald… Het zou allemaal wat tijd nodig hebben. Maar kijk: Club vlamde als een bezetene door de competitie en is vandaag torenhoog titelfavoriet. Het overgangsjaar moet plots een kampioenenjaar worden.”

Geen enkele Blauw-Zwarte ziel

Dertig speeldagen later start Blauw-Zwart inderdaad als absolute titelfavoriet aan de Play-Offs, het telt immers ook na halvering van de punten nog altijd 6 stuks voorsprong op RSCA. Het verwachtingspatroon is intussen dan ook helemaal veranderd. “Met minder dan de titel zal geen enkele Blauw-Zwarte ziel vrede kunnen nemen. Meer nog: een tweede plaats of minder zou de grootste ontgoocheling sinds lang zijn. Gezien het parcours dat Club dit seizoen aflegde en het hoge puntenaantal na de reguliere competitie (67, een record voor Club, nvdr) is de titel en het bijhorende ticket voor de poulefase van de Champions League een must.”

Nochtans mogen we – zelfs bij een teleurstellend resultaat aan het einde van de rit – niet vergeten wat Leko & co op korte tijd voor elkaar hebben gekregen op Jan Breydel. “Voor het seizoen had elke Bruggeling getekend voor een plaatsje in de top twee, maar nu zal het seizoen pas geslaagd zijn als Brugge kampioen wordt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws