Het gevecht om de Club-fan barst los: Cercle en Beerschot Wilrijk hebben allebei een listig plannetje

Fiere Club-fans (Club Brugge - Antwerp)

Zaterdagavond om 20 uur is het Jan Breydelstadion het decor voor het allesbepalende promotieduel tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk. De Kielse Ratten verdedigen daarin een 1-0 voorsprong uit de heenmatch. De belangen zijn voor beide ploegen immens en dus wordt er álles aan gedaan om straks te promoveren naar 1A.

Met een gemiddelde van 4.000 fans bij thuismatchen is het voor Cercle onmogelijk om een stadion met een capaciteit van 30.000 plaatsen uitverkocht te krijgen. En dus komen onze groene buren volgens Aimé Anthuenis creatief uit de hoek. “Cercle zal er komend weekend nog alles aan doen om zoveel mogelijk publiek op de been te krijgen. Ik hoor dat ze zelfs proberen om supporters van Club Brugge te lokken”, vertelt de ex-bondscoach aan De Zondag.

Het lijkt ons echter sterk dat er effectief Brugse fans zullen plaatsnemen tussen de bescheiden aanhang van De Vereniging. De meeste Club-fans supporteren zelfs voor Beerschot Wilrijk, aangezien Cercle onlangs opnieuw niet wilde meebetalen voor de nieuwe grasmat. En dus hebben de mannen van ‘t Kiel misschien meer geluk. De gemeenschappelijke vijand van Antwerp wil namelijk eveneens een beroep doen op de supporters van Blauw-Zwart.

Een Cercle examen

Beerschot Wilrijk kreeg slechts 1.400 tickets toegewezen voor het cruciale promotieduel en dus hengelen De Mannekens massaal naar een kaartje in één van de thuisvakken. Cercle probeert dat te counteren door streng op te treden. “Er hebben zich al mensen aangeboden met een paspoort uit Brasschaat. Tja, die komen er niet in. Iedereen die een ticket wil kopen, moet zijn identiteitskaart voorleggen. Mag iemand uit Sint-Niklaas wel een ticket kopen? Dat moeten ze op het secretariaat uitmaken. Maar alle plaatsen zijn genummerd zodat we straks perfect weten wie waar zit”, aldus woordvoerder Carlos Knockaert tegenover Het Nieuwsblad.

Een resem Club-fans uit Brugge kreeg alvast de vraag van supporters van Beerschot Wilrijk om een toegangskaartje voor hen op de kop te tikken. Cercle beseft het gevaar en heeft daarom een soort van ‘examen’ ingevoerd. “Als er twijfels zijn, dan stellen we soms weleens een vraag”, bevestigt CEO Marc Vanmaele aan Sporza. “Enkele kopers zijn al door de mand gevallen.” Enkele voorbeelden van controlevragen zijn: “Wat is het stamnummer van Cercle?”, “Wie is Julien Verriest?” en “Hoe heet onze doelman?”

Laaste nieuws

Mignolet doet oproep naar jongeren

Simon Mignolet kwam vandaag al in het nieuws met de schenking van tablets aan de ziekenhuizen in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij had...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Ivan Leko: “Philippe Clement is een topcoach”

Ivan Leko is al een tijdje geen trainer meer. In Sport/Voetbalmagazine analyseert hij het seizoen van blauwzwart. "Het bestuur...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.

Philippe Clement doet het met Black Power

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Trainer Philippe Clement reageerde...