Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Grote verrassing krijgt vorm: ‘Preud’homme op weg naar Belgische eersteklasser’

Michel Preud'homme met Club-sjaal

Michel Preud’homme geniet momenteel van een sabbatperiode, maar het kriebelt weer bij de Belgische succescoach om aan de slag te gaan. Bordeaux en KV Mechelen waren er onlangs al dichtbij, maar tot dusver is MPH nog altijd een vrije trainer. Al kan daar straks wel eens verandering in komen… 

Volgens Le Soir en La Sudpresse is Standard vastberaden om Preud’homme naar Luik te halen. Bruno Venanzi is de dragende kracht achter het idee. De voorzitter van de Rouches wil immers zoveel mogelijk ex-lievelingen terug naar Sclessin halen. Opmerkelijk, want na het behalen van Play-Off 1 en de bekerwinst is de balans van Ricardo Sá Pinto overwegend positief.

De man die Club Brugge na 11 jaar wachten opnieuw kampioen maakte kan bij Standard aan de slag gaan als een soort van manager naar Engels model. In januari – bij de moeizame onderhandelingen over Alexander Scholz – zouden de Luikenaars zelfs al een half miljoen van MPH’s afkoopsom van 1 miljoen euro hebben afgeknabbeld omdat Club ‘slechts’ 1,5 miljoen wilde betalen in plaats van 2 miljoen euro voor de centrale verdediger.

Olivier Renard en Peter Vandenbempt reageren

Ondanks de vele geruchten in de Waalse pers zijn er wel nog heel wat struikelblokken voor de kersverse bekerwinnaar. Zo denkt Preud’homme er ook nog altijd aan om de Rode Duivels na het WK in Rusland over te nemen van Roberto Martinez. Daarnaast is er nog het financiële aspect. Volgens La Capitale werd de optie in het contract van Sá Pinto namelijk automatisch gelicht door de bekerwinst. Dat zou betekenen dat Standard enerzijds moet betalen om van de Portugees af te raken en ze anderzijds nog €500.000 moeten ophoesten om de nog tot 2019 onder contract liggende MPH bij Club weg te kapen.

Preud’homme zelf wenst voorlopig niet dieper in te gaan op het nieuws. “Men heeft mij al gevraagd of een terugkeer naar Luik overwogen kan worden. Indien Standard geïnteresseerd is, moet het bestuur contact opnemen”, knipoogt hij in Le Soir. Afgelopen zaterdag was hij alvast samen met zijn familie van de partij tijdens de bekerfinale tussen KRC Genk en Standard. In Extra Time ontkende sportief directeur Olivier Renard evenwel het opvallende gerucht. Peter Vandenbempt spreekt daarentegen over een “zeer aantrekkelijk voorstel” voor MPH.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws