Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Frank Raes is lyrisch over smaakmaker van Club Brugge: “De beste voetballer op de Belgische velden”

Frank Raes (analist)

Na een mindere periode na Nieuwjaar qua puntenaantal staat Club Brugge nog altijd fier aan de leiding én blijft Blauw-Zwart goed voetbal op de mat brengen. Volgens Frank Raes mag Ivan Leko zijn spelmaker daarvoor erg dankbaar zijn. In zijn column voor De Standaard heeft de commentator niets dan lof voor onze 25-jarige Limburger.

“Door de heftige strijd om het behoud of voor een plek in Play-Off 1 zijn zijn prestaties wat ondergesneeuwd maar de beste, meest complete voetballer op de Belgische velden anno nu is Vanaken. Pozuelo is weer opgestaan, Carcela teruggekeerd, Vormer altijd even verdienstelijk, maar Vanaken steekt erbovenuit, is de enige echte patron bij Club Brugge.”

In tegenstelling tot voorgaande jaren springen vooral zijn constante prestaties in het oog. “Af en toe ging het kopje naar beneden, maar nu, in zijn derde seizoen bij Club, heeft Hans het laken helemaal naar zich toe getrokken. Vazquez en Refaelov bleken allebei te fragiel en kwamen qua longcapaciteit niet eens in de buurt van de taaie stengel.”

Vanaken naar Rusland

En Raes gaat nog een stapje verder. Zo is hij van mening dat Roberto Martinez de Brugse middenvelder áltijd moet meenemen naar Rusland. “Omdat niemand meer het profiel benadert van superspeler Kevin De Bruyne, de snelste deeltjesversneller ter wereld. Een WK duurt lang, matchen volgen elkaar in hoog tempo op, blessures en schorsingen dreigen. Op het EK in 2016 kostten ze (Vermaelen, Vertonghen) de Rode Duivels de halve finale. Vanaken is de enige echte doublure voor De Bruyne.”

De presentator van Extra Time vindt bovendien dat Vanaken meer aanspraak maakt op een selectie dan enkele ‘vaste waarden’. “Witsel en Tielemans liggen in een zeer hoge la bij Roberto, maar mogen in vraag worden gesteld. Witsel omdat hij in China het echt hoge ritme van voetbal aan de top ontwend raakt en eerder een deeltjesvertrager is. Tielemans omdat hij de grote doorbraak bij Monaco niet kan forceren. Defour is geblesseerd, Nainggolan verdient een plaats maar ligt in een zeer lage la bij de bondscoach.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws