Club-speler klapt uit de biecht: “Ik was echt kwaad op Leko en dacht dat het niet meer goed zou komen”

Cools - Wesley - Dennis - Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)

Ivan Leko beschikt dit seizoen over een kern van maar liefst 28 spelers en dus is het – zeker zonder Europees voetbal – niet eenvoudig om al zijn manschappen tevreden te houden. Zo had Emmanuel Dennis het de voorbije maanden erg moeilijk met zijn bankzitterstatuut. Al is onze 20-jarige Nigeriaan intussen tot inkeer gekomen.

Toen Club in het begin van het seizoen in een 3-4-3 systeem aantrad, kon Dennis zich volop uitleven als pure flankaanvaller. Door de omschakeling naar een 3-5-2 formatie verdween de dribbelvaardige spits echter naar het achterplan. “Toen Leko zijn systeem wijzigde, zette hij me op de bank, omdat ik niet deed wat hij wou. Ik ga eerlijk zijn: ik was bij momenten echt kwaad op hem. Ik dacht dat het niet meer goed zou komen, maar langzaam begon ik te beseffen dat ik niet kwaad moest zijn op hem, maar wel op mezelf. Omdat ik niet luisterde. Terwijl je als speler altijd moet luisteren naar je trainer. Er kunnen immers geen twee kapiteins op één schip zijn.”

“Ik zou mezelf ook op de bank hebben gezet. Ik heb ondertussen ook door dat hij er niet op uit is om spelers af te maken. Neen, hij wil ons beter maken”, beseft Dennis in Het Nieuwsblad. “Zoals hij met Vormer heeft gedaan. Dat die de Gouden Schoen gewonnen heeft, is ook de verdienste van de trainer. En hij bleef ook op mij inpraten. Ik houd wel van zijn stijl. Ik zat verkeerd door niet te luisteren naar hem. Maar ik heb geleerd uit die fouten.”

En dat wil Dennis het liefst van al óp het veld laten zien. “De ploeg aan prijzen helpen staat voor mij op één in een carrière. Bij aanvang van het seizoen had ik bepaalde doelen vooropgesteld. Titel, beker en 15 goals voor mezelf. Dan zag ik mezelf eind mei thuis lekker genieten met een glas champagne. De beker zal al niet meer lukken – daar was ik echt kwaad en ontgoocheld over. Dus moéten we de titel pakken. En die 15 goals kan ook nog. Ik zit nu aan 7 in de competitie. Ik voel me klaar voor money time. Het zou leuk zijn op vakantie te gaan in de wetenschap dat we volgend seizoen de Champions League inkunnen.”

Laatste Nieuws

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...