Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans hebben het helemáál gehad met beschuldigingen van Gumienny en komen met harde bewijzen

Club-fans fuck you

Het is een publiek geheim dat Serge Gumienny niet hoog oploopt met Club Brugge en zijn twaalfde man. Nu de scheidsrechter met pensioen is, wordt hij door diverse media opgevoerd als ervaringsdeskundige. Volgens de Brugse aanhang is er daarbij één constante: Blauw-Zwart krijgt het altijd te verduren.

Eind januari kwam Gumienny met een opvallende getuigenis in Het Belang van Limburg: “Club Brugge heeft onbewust veel invloed op de arbitrage. Als een ref een beslissing neemt die Brugge niet zint, dan mag hij er een periode niet fluiten. Ik heb het zelf meegemaakt als ref. Zoiets kan natuurlijk niet”, klonk het. De ex-scheidsrechter deed die uitspraken naar aanleiding van de 2-2 van Ruud Vormer in de laatste minuut tegen Antwerp. Paul Gheysens & co schreeuwden toen moord en brand omdat de Brugse gelijkmaker vanuit buitenspelpositie gescoord zou zijn. Gumienny deelde die mening, maar een grondige analyse van de bewuste fase leerde ons dat er helemaal geen sprake was van offside.

Afgelopen weekend analyseerde Gumienny ook de al dan niet handsbal van Stefano Denswil op het schot van Teddy Chevalier. “Heel flagrant vond ik de niet gefloten (tweede) strafschop voor Kortrijk op Club Brugge. Denswil sprong als een volleerd doelman voor het schot van Chevalier. Probeer je op die manier een bal af te blokken, terwijl je je zo groot mogelijk maakt, dan loop je bewust het risico dat de bal tegen je arm vliegt. Daarom is dit altijd penalty”, klonk zijn analyse.

Ballen aan je lijf

“Ik heb het al eens aangehaald en ga het voor de laatste keer zeggen: je moet verdomd ballen aan je lijf hebben om in Brugge twee strafschoppen tegen Club te fluiten”, voegde hij er fijntjes aan toe, zonder daarbij enige aandacht te schenken aan de twee strafschopgevallen aan de overkant. Voor een waarschuwing aan het adres van zijn ex-collega was er wél nog plaats. “De gevolgen kunnen groot zijn en Wim Smet zal goed beseft hebben dat Play-Off 1 voor de deur staat. Daar wil elke scheidsrechter van de partij zijn.”

De Brugse aanhang heeft het stilaan wel gehad met de aantijgingen van de gewezen scheidsrechter en haalt er nog even de beelden van de bekerfinale in 2015 tegen Anderlecht bij. Zoals op onderstaande video van Stamnummer 3 te zien is, pakte Gumienny toen uit met enkele flagrante fouten ten nadele van Club Brugge. Al een geluk dat er nog ene Lior Refaelov was om al dat onrecht ongedaan te maken…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws