Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fan geeft ongezouten mening over promotiestrijd in 1B: “Zij zijn niet volwassen genoeg voor 1A”

Club-fan met gebalde vuist (Club Brugge - Zulte Waregem)

Zaterdagavond strijden Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk om de felbegeerde promotie naar 1A. In seizoen 2018-2019 staat er in de Jupiler Pro League dus een beladen Brugse of Antwerpse derby op het programma. De meeste Club-fans lopen niet hoog op met onze groene buren en geven de voorkeur aan de Kielse Ratten in de hoogste afdeling. 

Frederik Van Eenoo – bestuurslid van de supportersfederatie van Club Brugge – denkt luidop na over de ploeg die hij het liefst ziet promoveren. “Goh, ik zit eigenlijk met gemengde gevoelens. Enerzijds mis ik die derby’s tegen Cercle wel, vooral de plagerijen en de prikjes heen en weer. Ik heb bovendien ook vrienden die voor Cercle supporteren.”

Al zijn er volgens Van Eenoo ook negatieve aspecten aan de Vereniging. “Anderzijds is er dat bestuur van Cercle, ik vind dat zij hun verantwoordelijkheid moeten opnemen”, oordeelt hij tegenover Voetbalkrant.

“Je deelt een stadion en de buren willen zich ook profileren als profclub, maar elke keer als het over de grasmat gaat of over bepaalde kosten kijken ze de andere kant op. Ze hebben met AS Monaco nochtans een partner die centen heeft. Van mij mag Beerschot dus overkomen. Ik vind dat Cercle gewoon niet klaar is voor eerste klasse, het is niet volwassen genoeg.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws