Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club en Cercle komen met officiële reactie na schade aan Jan Breydelstadion

Het veld op Jan Breydel kreeg het serieus te verduren na de promotie van Cercle Brugge

De vierende supporters van Cercle Brugge hebben zaterdagavond een spoor van vernieling achtergelaten na hun promotie naar 1A. Zo was er een veldbestorming, waardoor de nieuwe grasmat op Jan Breydel serieus toegetakeld is. Hier en daar werden er ook kleine brandhaardjes gemaakt met vuurpijlen.

Naast het veld kregen ook de doelpalen, de zitjes en het afdak voor de mindervaliden er stevig van langs. Club Brugge kwam zondag de schade al opmeten en doet dat vandaag verder. Blauw-Zwart is uiteraard ‘not amused’, maar hield het bij een korte officiële reactie: “De beelden spreken voor zich”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Bij Cercle Brugge – dat in de winter nog weigerde mee te betalen aan de aanleg van een nieuwe grasmat – beseffen ze dat een schadevergoeding zich opdringt. “De bestorming van het veld was moeilijk te vermijden”, reageert Marc Vanmaele, CEO van Cercle Brugge. “Cercle is bereid om te betalen voor de mogelijke schade aan het veld.”

Helemaal niet voorzien

Een uitspraak die voorzitter Frans Schotte bevestigt in Het Laatste Nieuws. “We zullen de schade vaststellen en naar best vermogen herstellen, want we voelen ons als vereniging hiervoor verantwoordelijk. Het is jammer dat we dit niet hebben kunnen voorkomen. Normaal zetten we 30 à 40 stewards in, gisteren waren er 120, maar blijkbaar konden zij ook de situatie niet beheersen. Dit was niet zo voorzien. We hadden veel liever gezien dat de mensen op de tribune zouden gebleven zijn en dat de spelers een ereronde hadden kunnen lopen.”

Marc Vanmaele geeft toelichting bij wat er nu precies zal gebeuren. “We zijn vanochtend al samengekomen met de mensen van Club Brugge en de verantwoordelijken voor het onderhoud. We hebben ook advies gevraagd aan de firma waar we normaal gezien mee werken. Ik verwacht ten laatste morgen een definitieve offerte. En onze eigen greenkeepers kunnen ook veel doen. Een volledig nieuwe grasmat is in ieder geval niet nodig”, besluit hij tegenover Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws