Club Brugge ziet 1 nadeel bij bekendmaking Play-Off kalender: “Kan voor extra druk zorgen”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Maandagnamiddag werd de Play-Off kalender voor voetbalseizoen 2018-2019 bekendgemaakt. Bij Anderlecht, Charleroi, AA Gent, KRC Genk en Standard niets dan lachende gezichten. Zij toonden zich immers allen tevreden over het speelschema. Club Brugge stipte daarentegen één minpuntje aan… 

Filip Joos merkte in Extra Time op dat Blauw-Zwart een wel erg moeilijke Play-Off-start heeft met een thuismatch tegen KRC Genk en verplaatsingen naar achtereenvolgens AA Gent en Anderlecht. “In de reguliere competitie leverden die wedstrijden 2/9 op voor Club. Wordt de leider in de reguliere competitie normaal niet net een beetje ontzien?”, vroeg de analist zich luidop af.

Volgens Het Nieuwsblad hebben ze daar bij Club wel vrede mee, maar zouden ze tijdens de eerste vier speeldagen liever niet steeds als laatste in actie komen. De resultaten van de andere clubs zijn dan immers al gekend en dat kan voor extra druk zorgen. Al moet het gezegd dat Vincent Mannaert & co met vertrouwen toeleven naar de eindstrijd.

Helemaal niet mee eens

“We hebben ons op geen enkel moment weggestopt”, benadrukt onze algemeen manager in Het Laatste Nieuws. “Ondanks de twijfels die er waren door de trainerswissel, de verjonging, de nieuwe rol van Simons en het vertrek van Izquierdo. Dus zie ik geen enkele reden om dat nu wel te doen. Integendeel, dat puntenrecord gecombineerd met het attractieve voetbal geeft ons net vertrouwen. Net als het feit dat alle topclubs aanwezig zijn in Play-Off 1. Ik ben het er helemaal niet mee eens dat wij beter af zouden geweest zijn met één of meer ‘kleintjes’ (zoals Kenny Saief aanhaalde, nvdr).”

“Wij hebben de meeste punten behaald in de onderlinge duels tegen de andere topploegen en hebben het beste doelsaldo in die confrontaties. Ik vind het dus net een goede zaak. Voor ons, maar ook voor het voetbal en de toeschouwers.” De grootste titelconcurrent is ook dit jaar Anderlecht. “Niet vergeten ook dat zij het seizoen gestart zijn als ieders grote favoriet. Ondertussen hebben we de rollen wel kunnen omdraaien. Wat mij betreft blijft dat zo tot het einde van Play-Off 1”, besluit een zelfverzekerde Mannaert.

Laatste Nieuws

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...