Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge wil zaken doen met Poolse eersteklasser’

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge telt momenteel een kern van 28 spelers en dus is het voor Ivan Leko onmogelijk om iedereen speelkansen te geven. Onze trainer kan beloftevolle jongens matchritme laten opdoen bij de beloften van Blauw-Zwart, maar de stap naar de eerste ploeg blijft erg groot. Daarom gaan Vincent Mannaert & co op zoek naar een langetermijnsamenwerking met een buitenlandse club.

Om zich verder te professionaliseren is Club op zoek naar een ploeg om zijn binnen- en buitenlandse jeugdspelers ervaring te laten opdoen. Het Deense Lyngby was eerder al in beeld, maar intussen duiken er ook vanuit Polen berichten op over Blauw-Zwart. Zo meldt het medium Wyborcza dat de leider uit de Jupiler Pro League interesse heeft om samen te werken met Slask Wroclaw. De Poolse eersteklasser waar Waldemar Sobota destijds werd weggeplukt, bezorgde Club in 2013 nog een pijnlijk vroege exit in Europa.

Volgens diverse media mocht Wroclaw zelfs al een delegatie van aan Club verbonden zakenlieden ontvangen om te onderhandelen over aandelen van de huidige nummer 11 uit Polen. Of het daadwerkelijk zo’n vaart zal lopen, is nog koffiedik kijken. Maar het staat wel vast dat Blauw-Zwart nadrukkelijk op zoek is naar een zusterclub om zijn talenten ervaring te laten opdoen. Tijdens de voorbije wintermercato kwamen jongens als Ethan Horvath, Krépin Diatta, Thibault Vlietinck en Erhan Masovic in aanmerking om elders te rijpen, maar was er nog geen officieel partnerschap voorhanden. Komt daar deze zomer verandering in?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws