Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge neemt drastisch besluit na schade aan grasmat door Cercle-fans

Verhaeghe - Vormer - Willem

Zo’n twee weken geleden mocht Cercle Brugge de promotie naar 1A vieren ten koste van Beerschot-Wilrijk. De fans van De Vereniging gingen uit hun dak en pakten uit met een veldbestorming, met de gekende kwalijke gevolgen voor de grasmat. Exact één week voor de Play-Off match van Club Brugge tegen KRC Genk is er dan ook een opvallend besluit genomen.

Zo zijn er momenteel opnieuw werken aan het veld op Jan Breydel bezig. Na het consulteren van diverse greenkeepers en specialisten bleek immers dat het gras onvoldoende hersteld was om de Play-Offs in ideale omstandigheden aan te vatten.

Daarom besliste Club om alsnog een nieuw veld aan te leggen. De oude mat wordt er momenteel afgehaald door de firma De Ceuster, terwijl de nieuwe onderweg is uit Italië. Normaal gesproken is het geen probleem om de werken tijdig te finaliseren.

De grote vraag is echter wie deze kostelijke grap zal betalen. Afgelopen winter investeerde Club immers ook al in een nieuwe grasmat en weigerde Cercle Brugge om mee te betalen. Onze groene buren beloofden de schade die de titelviering veroorzaakte te vergoeden, maar het is afwachten of dat ook effectief zal gebeuren.

UPDATE 15.00 uur: navraag leert ons dat beide ploegen – naar verluidt in de beste verstandhouding – de kosten zullen delen voor de aanleg van het nieuwe veld.

LEES OOK: Cercle kwam met schrijnend voorstel om schade aan grasmat te herstellen

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws