Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt niets dan goed nieuws uit de ziekenboeg

Benoit Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)

Je kon er de voorbije seizoenen haast gif op innemen dat de blessures bij Club Brugge zich opstapelden in aanloop naar de Play-Offs. Onder Ivan Leko blijft Blauw-Zwart tot dusver relatief gespaard van kwetsuren. Met een beetje geluk start de leider uit de Jupiler Pro League zelfs met een nagenoeg lege ziekenboeg aan de eindstrijd.

Eerst en vooral zit Jelle Vossen op schema wat het herstel van zijn geteisterde enkel betreft. Zo traint onze 28-jarige aanvaller al opnieuw buiten. De match van zondag tegen Sint-Truiden komt sowieso nog te vroeg, maar de start van Play-Off 1 is volgens Het Nieuwsblad geen enkel probleem. Behoudens ongelukken in de komende weken zit Ivan Leko zo met een luxeprobleem voorin. Onze coach kan immers kiezen uit 5 spitsen: Wesley Moraes, Abdoulay Diaby, Emmanuel Dennis, Jelle Vossen en Krépin Diatta.

Daarnaast evolueert ook de complexe blessure aan de adductoren van Benoît Poulain gunstig. De 30-jarige Fransman kan net als Vossen nog niet in actie komen tegen de Kanaries, maar ook hij zou fit moeten raken voor Play-Off 1. Zo krijgt Leko straks ook achterin weer meer wisselmogelijkheden. Ook het vermelden waard: de kwaaltjes van Ruud Vormer en Jordy Clasie lijken intussen verleden tijd. Matej Mitrovic bleef dinsdag binnen, maar dat was enkel uit voorzorg. Het ziet er dus naar uit dat Saulo Decarli straks als enige overblijft in de Brugse lappenmand. Onze Zwitser herstelt van een operatie aan de achillespees en komt dit seizoen niet meer in actie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws