Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge kent het verdicht na oerwoudgeluiden aan het adres van N’Ganga en Mpoku

Limburg is Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Door racistische gezangen van enkele fans aan het adres van Francis N’Ganga (Charleroi) en Paul-José Mpoku (Standard) riskeerde Club Brugge een geldboete van €5.000 en een voorwaardelijke sluiting van de Oost-tribune voor één wedstrijd. Intussen is echter bekend geraakt dat Blauw-Zwart niét gesanctioneerd zal worden voor beide voorvallen.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep de hele zaak onontvankelijk verklaard. “Brugs advocaat Walter Van Steenbrugge kaartte in de zaak met betrekking tot N’Ganga al aan dat er een procedurefout geslopen was in de oproepingsbrief – Club werd niet op de hoogte gebracht wat hen exact ten laste werd gelegd – en vond dat hij dus niet ten gronde kon pleiten, iets wat voor hem reden was om de klacht onontvankelijk te verklaren. Argumentatie waar de disciplinaire commissie dus is in meegegaan”, klinkt de uitleg.

De krant vindt het overigens wel frappant dat Club zijn straf op deze manier zomaar ontloopt. “Dat een belangrijk agendapunt als racismebestrijding juridisch makkelijk van tafel geveegd kan worden, is een pijnlijke vaststelling voor de KBVB en haar rechtspraak. Club Brugge van haar kant neemt akte van de beslissing en benadrukt verder te zullen doorgaan met de identificatie en vervolging van de individuen die verantwoordelijk waren voor de racistische uitlatingen.” De daders die opgespoord worden, riskeren een stadionverbod.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws