Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement verwacht vuurwerk op Jan Breydel: “Ik las ook al een oproep naar de supporters toe”

Philippe Clement op persconferentie

Club Brugge begint aan de Play-Offs met 6 punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht en wil die kloof koste wat het kost behouden. Het is dan ook van cruciaal belang dat Blauw-Zwart maandag de 3 punten thuis weet te houden tegen de ploeg van Philippe Clement. Op speeldag 2 en 3 volgen er immers lastige verplaatsingen naar AA Gent en Anderlecht.

Clement beseft als geen ander dat zijn manschappen voor een lastige opdracht staan. “Ik verwacht maandag een bijzonder gretig Club Brugge. Zij smachten naar de titel en willen die voorsprong niet kleiner zien worden”, beseft Fille in Het Belang van Limburg. “Thuis willen ze het verschil maken, ik las ook al een oproep naar de supporters toe om zaterdag de training te komen bijwonen.”

“Aan ons om daar een antwoord op te vinden. Lukt dat, dan is dat schitterend. Lukt het niet, focussen we ons meteen op de volgende match tegen Standard. Fysiek zijn we er ook klaar voor. Uit testen deze week blijkt dat elke speler verder staat dan enkele maanden geleden. Naar de stand kijken we niet: als alles zo dicht bij elkaar ligt kan je zelfs tijdens de laatste drie speeldagen met een 9 op 9 nog een grote achterstand ophalen.”

Clement leerde op Jan Breydel immers dat het niet slim is om je te laten meeslepen door emoties. “Die les heb ik zelf bij Club Brugge geleerd. Ik herinner me dat we veel te emotioneel reageerden op een nederlaag, waardoor de focus verdween en we de titel uit handen gaven. Die fout hebben we twee jaar geleden niet opnieuw gemaakt. Toen verloren we op speeldag 3 en 4 op Anderlecht en Genk. Iedereen bewaarde de rust, we wonnen vijf matchen op rij en pakten de titel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws