Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cercle Brugge of Beerschot Wilrijk? 77% van de Club-fans denkt er hetzelfde over

Club-fans juichen (Club Brugge - Anderlecht)

Terwijl zondagnamiddag de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League op het programma staat, weten we zaterdagavond al welke ploeg uit de Proximus League zich in voetbalseizoen 2018-2019 mag opmaken voor 1A. Bij de Brugse aanhang is er alvast een duidelijke voorkeur. 

Uit een poll van BlauwZwartFans met zo’n 2.500 respondenten blijkt dat maar liefst 77% van de Club-fans straks supportert voor Beerschot Wilrijk. Slechts 23% hoopt dat Cercle Brugge aan het langste eind trekt.

Algemeen beschouwd heeft de Brugse aanhang – op de clubkleuren na – geen problemen met de Kielse Ratten. Beerschot Wilrijk heeft immers net als Club een trouwe aanhang, ook in mindere periodes. Daarnaast is er met Antwerp een gemeenschappelijke vijand en kregen beide supportersclans te maken met het pijnlijke verlies van François Sterchele.

De Vereniging kan op heel wat minder sympathie rekenen bij het Blauw-Zwarte legioen, aangezien Cercle Brugge steevast de andere kant opkijkt als het over de financiën gaat op Jan Breydel. Dat de ploeg van Frank Vercauteren tegenwoordig evengoed Monaco B genoemd kan worden, is nog een ander aspect dat op weinig bijval kan rekenen. Een kleine minderheid weerhoudt dat er echter niet van om de voorkeur te geven aan een Brugse stadsderby in 1A.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws