Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Buitenkans voor Club Brugge: ‘JPL-smaakmaker kan gratis opgevist worden’

Brugse line-up (Club Brugge - Sint-Truiden)

In de 3-5-2 formatie van Ivan Leko vertolken de wingbacks een belangrijke functie. Op de linker- en rechterflank is er immers iemand met veel loopvermogen nodig die zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje kan bijdragen. Met Anthony Limbombe en Dion Cools heeft Club Brugge twee spelers met zo’n profiel in de rangen, maar een echte back-up is er niet meteen.

Naast Youcef Attal van KV Kortrijk is ook Stallone Limbombe een optie om meer mogelijkheden te krijgen op de flank. De drie jaar oudere broer van Anthony maakte twee goals in zijn laatste twee matchen, was de beste speler van de tweede seizoenshelft bij Antwerp en de enige die na Nieuwjaar áltijd in de basis stond. En toch is de kans heel groot dat de sterkhouder van de Bosuil in de zomer gratis op te pikken is.

“Er was me gezegd dat we misschien op stage zouden praten. Maar ik zag niemand van het bestuur. Dus waarom zou ik nog wachten op Antwerp? Ik denk niet dat ze me nog iets gaan aanbieden. Er is zo’n 1% kans dat ik nog blijf. Ik vind dat jammer, hé. Want ik ben thuis bij deze club. Ik ga het missen om speler van Antwerp te zijn. Als de club me een deftig voorstel zou hebben gedaan, dan had ik getekend. Hier spelen gasten als Yatabaré en Van Damme, die verdienen dat. Maar ik ook. Ik ben meer waard dan wat ze mij wilden geven”, foetert Stallone in Het Laatste Nieuws.

In mijn onderbroek op het vliegtuig

En dus denkt de vleugelspeler van The Great Old al aan een nieuwe uitdaging. “Ik wil gewoon graag spelen. Als dat in België is, zal ik dat zeker niet erg vinden. Dit is een deftige competitie. Zeker als je bij een club tekent die Play-Off 1 speelt. Of Europees. Sinds ik in eerste klasse speel, heb ik gezien dat er niet veel jongens hebben wat ik heb. Flankspelers die op snelheid hun man voorbij kunnen zijn zeldzaam in België. Bij Club zijn er al geen… (lacht) Grapje, er is mijn broer Anthony. Verder, Edmilson bij Standard, Trossard bij Genk, Simon en Kalu bij Gent,… Dat is het. Misschien vergeet ik jongens, maar dan wil dat ook iets zeggen. Het is gewoon Stallone Limbombe, man. Dé rechterflank.” (lacht)

Een groot deel van de Brugse fans ziet een broederlijk duo op Jan Breydel wel zitten. Op 30 juni 2018 loopt het contract van Stallone af en dus zou hij zonder transfersom overgenomen kunnen worden. Al mikt de broer van Anthony wel op een goed loon. “Ik ga je één ding zeggen: als voetballers beweren dat ze niet voor het geld spelen, dan is dat dikke zever. Waarom is Neymar naar PSG gegaan, denk je? Ook al win ik jaar na jaar de Champions League met Barcelona, als PSG me zou bieden wat Neymar daar verdient, dan stap ik in mijn onderbroek op het vliegtuig, man. Ik koop mijn kleren daar wel.” (lacht)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws