Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse overwinning ontsierd door stevige vechtpartijen onder eigen aanhang: “Shame on you”

North Fanatics (Club Brugge)

De fans van Club Brugge konden zaterdag twee keer genieten. Eerst op het Thanks Fans festival, daarna tijdens de oververdiende 2-1 overwinning tegen KV Kortrijk. Al waren de gevechten in de Noordtribune toch een smet op de sfeerbeleving tegen de Kerels

Naar goede gewoonte namen de North Fanatics zaterdagavond plaats in de benedentribune van de Noord. Niet iedereen in Jan Breydel is echter te vinden voor de ultrasfeer die de supportersgroep predikt. Club staat immers al jarenlang bekend om zijn Engelse sfeer. Dat verschil in visie zorgt wel eens voor wrevel onder de eigen aanhang en tegen KVK kookten de potjes over.

Zo zijn bepaalde Club-fans van mening dat de North Fanatics tijdens de wedstrijd niet met vlaggen moeten zwaaien, omdat hun zicht op de match zo belemmerd wordt. Toen er plots ook nog eens de nodige bierdouches volgden, was het hek helemaal van de dam. Er ontstonden diverse onderlinge ruzies en er vlogen zelfs sigarettenpeuken en muntstukken in het rond. Ook de Brugse stewards kregen het te verduren. De supporters in de boventribune van de Noord reageerden met “Shame on you”-gezangen aan het adres van de amokmakers in kwestie.

Enkele leden van de North Fanatics kregen meteen een stadionverbod van 3 maanden opgelegd, maar volgens onderstaand statement van de supportersgroep werden ze voor de zoveelste keer uit hun tent gelokt door ‘een groepje Limburgers’.

North Fanatics statement over vechtpartijen tijdens Club Brugge - Kortrijk

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws