Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse aanhang lacht met stadion optocht van Cercle: “Met twee naast elkaar op het voetpad”

Club-fans met pyro

Zaterdagavond strijden Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk om het felbegeerde ticket naar 1A. Club Brugge weet dan ook meteen of het zich in voetbalseizoen 2018-2019 opnieuw aan een stadsderby mag verwachten. De steekjes heen en weer zijn nu alvast begonnen…

Frederik Van Eenoo – bestuurslid van de supportersfederatie van Club Brugge – denkt nog wel eens terug aan de derby’s en de traditionele optochten richting Jan Breydel. “Samen met de mensen van Blue Army hebben we die mars naar het stadion destijds tot leven gewekt. Daar kroop veel tijd in, maar het plezier en die sfeerbeelden blijven toch op het netvlies gebrand. Dat zijn mooie herinneringen die bijblijven.”

Komend seizoen is het misschien weer van dat. “Als wij die optocht organiseren, moet de politie de straten afzetten voor zo’n grote groep supporters. Als die van Cercle dat doen, kunnen ze met twee naast elkaar op het voetpad lopen”, plaagt Van Eenoo. “Brugge is voor mij gewoon Club. Cercle is niet volwassen genoeg, het is zo’n beetje het kleine broertje dat niet goed weet wat te doen met z’n geld en het dan uitgeeft aan de verkeerde dingen.”

En dus ziet hij liever Beerschot Wilrijk promoveren. “Ik heb vroeger nog matchen van Beerschot bijgewoond, gewoon als voetballiefhebber. Er is ook wel een bepaalde band tussen beide clubs omdat Antwerp een gemeenschappelijke rivaal is. Daarnaast is er ook nog de dood van François Sterchele die een rol speelt”, besluit Van Eenoo bij Voetbalkrant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws