Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bruggeling wil afscheid nemen op een hoogtepunt: “Tijd om te vertrekken bij Club”

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Zulte Waregem)

Club Brugge beschikt met Wesley Moraes, Emmanuel Dennis, Jelle Vossen, Krépin Diatta en Abdoulay Diaby over maar liefst vijf spitsen in zijn huidige spelerskern. Laatstgenoemde was dit seizoen al goed voor 10 goals, maar geeft bij deze uitdrukkelijk aan dat hij na de Play-Offs liefst een andere uitdaging zou aangaan. 

Diaby ligt nog onder contract tot 2019, maar is niet van plan om zijn overeenkomst te verlengen op Jan Breydel. “Dat denk ik niet neen, er lopen ook geen onderhandelingen”, is hij eerlijk tegenover Het Nieuwsblad. “Het is wellicht tijd om te vertrekken. Ik heb Brugge nooit als een eindstation bezien, Club weet dat.”

“Versta me niet verkeerd: ik wil een tweede keer kampioen worden. Mijn focus ligt op de Play-Offs, ik ga me 300% geven voor die titel. Club heeft me de kans gegeven me te tonen en om kampioen te kunnen worden. Ik ben deze club dus erkentelijk. Maar ik wil hier niet voor eeuwig spelen.”

De Franse Malinees heeft ook al nagedacht over zijn toekomst. “Mijn voorkeur gaat uit naar Spanje. Ik merk ook dat er in de Premier League amper ploegen zijn die spelen met een kleine spits zoals ik. Behalve dan de grote ploegen. Maar laten we wel wezen: van Club Brugge vertrekt niemand rechtstreeks naar de top in Engeland. En de Championship (tweede klasse in Engeland, nvdr) dat interesseert me niet. Omdat ik weet dat ik hoger kan spelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws