Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Borkelmans weet waarom Club na Nieuwjaar met punten morst: “Hij wordt gemist”

Vital Borkelmans (Club Brugge)

Club Brugge brengt ook in 2018 goed voetbal op de mat, maar de resultaten zijn heel wat minder. Zo sprokkelde Blauw-Zwart na Nieuwjaar slechts 8 op 21 punten. Vital Borkelmans gaat op zoek naar een verklaring.

De manschappen van Ivan Leko blijven veel kansen creëren en dus knelt het schoentje volgens Brommerke achterin. “Je ziet dat Poulain gemist wordt, al was het feit dat Nakamba plots op de bank zat één van de redenen waarom Club plots defensief instabiel is. Nakamba is het hart van de ploeg, een echte stofzuiger. Clasie is één van de betere voetballers bij Club, maar is aanvallender ingesteld.”

Al ziet Borkelmans ook goeie zaken. “Wat wel positief is, is dat Club opnieuw een volwaardige eerste keeper heeft. Oké, Vermeer gaat in de beker in de fout tegen Standard, maar Orlando Sa mag daar ook helemaal alleen inkoppen. Voor de rest liet Vermeer een goede indruk. In vergelijking met de nieuwe Rus Gabulov heeft hij meer kwaliteit, straalt hij meer zekerheid uit én communiceert hij beter met zijn verdediging. Die jongen weet gewoon wat hij kan”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Een meevaller voor Club is dat de achtervolgers keer op keer de kans lieten liggen om dichter te sluipen. “Het valt minder op, maar daarom is het puntengemors van Club niet minder jammer. Hadden ze de lijn van voor de winterstop doorgetrokken, dan konden ze starten aan Play-off 1 met acht of tien punten voorsprong. Dan moet je eigenlijk al vier keer verliezen én moet de concurrentie alles winnen om de titel nog af te snoepen. Het was gewoon voorbij dan. Nu is er nog steeds een competitie, en dat heeft Club deels aan zichzelf te danken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws