Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Blauw-Zwart moet zonder Club-icoon naar Stayen: “De pijn moet niet te harden geweest zijn”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Club Brugge trekt zondag zonder geblesseerden Saulo Decarli, Benoît Poulain en Jelle Vossen richting Stayen. Behalve de drie spelers zal ook Pascal Plovie een opvallende afwezige zijn tegen STVV. Onze materiaalman krijgt de komende weken namelijk twee nieuwe knieën. Uit Club-liefde wachtte ons boegbeeld jarenlang op een geschikt moment om onder het mes te gaan.

“Ik ben al 22 jaar op de sukkel”, doet Plovie zijn verhaal op onze officiële website. “Maar Club Brugge is m’n leven, de ploeg van mijn hart. Ik ben nu ongeveer 18 jaar materiaalman en in al die tijd kon ik het niet over mijn hart krijgen een training of wedstrijd aan mij voorbij te laten gaan. Zo was er tijdens het seizoen nooit tijd voor een operatie en ging in het tussenseizoen alle aandacht naar de voorbereiding van het volgende seizoen.”

Op 9 en 21 maart zullen de operaties plaatsvinden. “Ik zag tijdens mijn loopbaan nog nooit zo’n kapotte knieën”, aldus de chirurg bij de laatste consultatie. “De pijn moet de afgelopen jaren niet te harden geweest zijn.” Omdat Club na zondag drie weken rust heeft tot de Play-Offs, is er eindelijk een geschikt moment gevonden.

“Doordat Club dit jaar geen Bekerfinale speelt en er ook geen stage gepland is voor de Play-Offs, leek de tijd nu rijp. En dat is een opluchting. De chirurg verzekerde me wel dat ik niet te lang afwezig zal zijn. Enkel de wedstrijd op Sint-Truiden en misschien ook de eerste wedstrijd van de Play-Offs moet ik aan me laten voorbijgaan. Maar mijn assistenten Michel Dierings en Herman Brughmans zijn ondertussen meer dan bekwaam genoeg om het even over te nemen (knipoog). Nadien zal ik voor de eindsprint alvast meer dan fit genoeg zijn, hopelijk mag ik me eind mei nog eens helemaal laten gaan in de Brugse binnenstad…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws