Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bestuurslid onthult hoe Leko door het lint ging: “Het behang kwam bijna van de muren”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Club Brugge won zondagnamiddag met 0-1 van Sint-Truiden, maar Ivan Leko was niet te spreken over de inspiratieloze eerste helft die Blauw-Zwart afwerkte. Tijdens de rust stak onze trainer zijn woede dan ook niet onder stoelen of banken. De donderspeech van onze Kroaat miste zijn effect niet, want na de pauze tapte Club uit een ander vaatje.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, beseft Leko op onze officiële site. “We wisten dat het lastig zou worden, want ze hebben hier op eigen veld al veel topploegen verslagen. Tijdens de eerste helft waren de spelers echter duidelijk niet bij de les. Het was één van de slechtste 45 minuten van ons dit seizoen. Na de rust kwam er gelukkig een goede reactie: kansen, dominantie en een mooi doelpunt. Dit is in elk geval een goede les voor de Play-Offs. Als we daarin zo starten, dan staan we wellicht bij de rust 3-0 achter.”

In de kleedkamer zagen de Brugse spelers ‘Ivan de Verschrikkelijke’ aan het werk. “Er zijn wel wat woorden gevallen, ja”, omschrijft uitblinker Kenneth Vermeer. “De coach heeft benadrukt dat we uit een ander vaatje moesten tappen”, voegt kapitein Ruud Vormer eraan toe. Leko vertelde dat echter niet op vriendelijke wijze, zo weet een bestuurslid. “Het behang kwam bijna van de muren”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

“Moet ik hier dan soms blij om zijn?” vroeg Leko zich na afloop luidop af. “Blij omdat we winnen of omdat we een recordaantal punten halen? Nee toch. We hebben een paar jonge spelers voor wie dit het eerste jaar bij een topclub is, maar van de anderen verwacht ik dat ze elke wedstrijd op topniveau zijn. Waar waren we voor rust mee bezig? Alleszins niet met de wedstrijd. Dat zeg ik niet om te overdrijven, het is gewoon de realiteit.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws