Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bekende VRT-stem richt zijn woede tot Verhaeghe: “Niet komen zeiken als de competitie kapot is”

Bart Verhaeghe speech

Bart Verhaeghe werkte zich de voorbije jaren op tot een belangrijke figuur binnen de Belgische voetbalwereld. Naast zijn taken als voorzitter van Club Brugge vervult hij immers ook een prominente rol binnen de Belgische voetbalbond, waarvan hij ondervoorzitter is. Maar niet iedereen is even tevreden met zijn werk daar.

Zo wil VRT-radiostem Chris Van den Abeele dat Verhaeghe initiatief neemt om in te grijpen na Eupen-Moeskroen van twee weken geleden. Eupen won die wedstrijd met 4-0 na enkele doelpunten met een geurtje aan en veroordeelde zo KV Mechelen tot degradatie naar 1B. “Je moet eigenlijk ook een soort reviewcommissie hebben voor het ‘voetballistieke’ zelf want de voetbalbond is de controle aan het verliezen. Je zit met een bondsvoorzitter die weigert Nederlands te verstaan, laat staan dat hij het wil spreken, maar er is naast hem nog een heel machtige mens”, stelt Van den Abeele in De Afspraak.

“Ik zou zeggen: ‘Jongen, is dat uw competitie? Als ge het zo laat kom dan binnen 10 jaar niet zeiken dat uw competitie kapot is.’ Zorg voor een soort van arbitrage, een aantal onafhankelijke mensen die analisten zijn en die naar voetbal kijken. De voetbalbond vindt het ontzettend belangrijk dat een trainer in vierde provinciale zijn diploma haalt en dat is tof, maar je kunt niet dát cruciaal vinden en dit gegeven dan zo laten en zeggen dat het normaal en toevallig is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws