Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verzet tegen nieuw stadion blijft groeien: “Laten dat niet zomaar gebeuren”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Al jarenlang wil Club Brugge weg uit het verouderde Jan Breydelstadion, maar het slaagt er maar niet in een nieuwe arena neer te poten. Nu leek er met de Blankenbergse Steenweg toch eindelijk een locatie gevonden te zijn, maar ook dat dossier loopt allesbehalve van een leien dakje.

De voorbije weken raakte al bekend dat Paul Gheysens (sterke man van Ghelamco en Antwerp) en Joris Ide (mede-eigenaar van Anderlecht), die heel wat gronden op de site bezitten, verzet aantekenen tegen de stadionplannen van Club. Maar zij blijken lang niet alleen te zijn. Het Nieuwsblad weet dat zowat alle grondeigenaren, waaronder een hoop lokale boeren, beroep aantekenen.

“De beste landbouwgrond van de regio. Het zou zonde zijn om daar een stadion en een bedrijventerrein neer te zetten”, klinkt het bij een landbouwersfamilie. “Het stadsbestuur ligt dwars, niet wij. De stad wil onze waardevolle grond inlijven voor een prikje. Natuurlijk laten we dat niet zomaar gebeuren”, luidt het elders.

Juridisch sterk

Bij het stadsbestuur blijven ze echter vertrouwen houden. “Een of honderd beroepen, dat maakt geen verschil: het gaat om de inhoud. Tegenstanders oordelen dat ruimte voor voetbal enerzijds en voor bedrijven anderzijds niet van algemeen belang is, wij menen van wel. Het is aan de Raad van State om te oordelen of de procedures correct verlopen zijn, maar volgens mij staan we juridisch sterk”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws