Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt denkt dat er iets niet klopt bij Club en wijst naar sterkhouder: “Een onmiskenbare vormdip”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Club Brugge liet in zijn laatste 7 wedstrijden slechts 1 driepunter optekenen. Door het gemors met punten bij de achtervolgers is er desondanks geen man overboord op Jan Breydel. Al heeft Peter Vandenbempt daar toch zijn bedenkingen bij.

“Bij Club Brugge blijven ze maar beweren dat er niets aan de hand is”, opent de radiocommentator zijn betoog. “Maar als je na Nieuwjaar als leider in de competitie, zo autoritair in de eerste maanden van het seizoen, maar 1 keer wint in 7 wedstrijden, dan is er toch iets dat niet klopt.”

“Club heeft al 5 keer op een rij niet meer gewonnen. Over de vele tegendoelpunten hebben we het natuurlijk al gehad. Gisteren werd er wel al wat beter verdedigd. De onmiskenbare vormdip van Ruud Vormer, de meest bepalende Club-speler in die eerste maanden van het seizoen. Spitsen die nog wat moeizaam scoren.”

Dan wordt er wel anders gepraat

“En ik vond Club gisteren ook veel minder goed spelen dan trainer Ivan Leko achteraf vertelde. Veel minder dominant. Een beetje een bewuste keuze, heb ik begrepen. Maar Club creëerde ook maar amper 2 kansen in de eerste 75 minuten. Het was pas na dat doelpunt van Dennis dat Club wel weer zichzelf was, met wel heel goed aanvallend spelen en kansen.”

“Club Brugge pakt 8 punten op 21. Dat is toch gewoon slecht. En het is maar omdat de eerste achtervolgers Charleroi en Anderlecht nauwelijks beter doen dat er in Brugge niets aan de hand is. Want als één van die twee ploegen een beetje een normaal parcours aflegt en 15 of 16 punten pakt, dan is Club Brugge nu zijn voorsprong kwijtgeraakt en wordt er wel anders gepraat”, besluit Vandenbempt bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws