Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van kwaad naar erger: Club dreigt hele tribune te moeten sluiten door deze 3 onregelmatigheden

Jan Breydelstadion

Eerder vandaag raakte bekend dat Club Brugge een geldboete van €5.000 en een wedstrijd gedeeltelijk achter gesloten deuren riskeert voor de oerwoudgeluiden aan het adres van Francis N’Ganga. Aanvankelijk werd er enkel over de sluiting van vak 313 bericht, maar intussen is het duidelijk dat het om de volledige Oost-tribune gaat.

Bondsprocureur Steven De Winter is niet te spreken over de Brugse aanhang en legt uit waarom hij zo’n zware straf eist. “Dit is al de derde keer dat Club Brugge zich dit seizoen moet verantwoorden voor het gedrag van haar supporters. Volgende week moet de club voor gelijkaardige feiten opnieuw voorkomen. Oerwoudgeluiden zijn manifest racistisch. Zo’n gedrag hoort niet thuis in een stadion en moet streng bestraft worden”, klinkt het bij Belga.

De spreekkoren zijn overigens niet het enige incident wat de KBVB zwaar op de maag ligt. N’Ganga – die weliswaar eerst het publiek uitdaagde door zijn tong naar hen uit te steken – kreeg immers ook aanstekers en bierbekers naar zijn hoofd geslingerd. Het derde aspect wat Blauw-Zwart kwalijk wordt genomen is de “gebrekkige organisatie”, aangezien een grappenmaker het veld kon betreden als promotiestunt voor zijn sociale media kanalen. De man in kwestie gaf scheidsrechter Wim Smet een rode kaart en ging op de middenstip zitten.

Omdat de vordering van het Bondsparket voorwaardelijk is, moeten de supporters in de Oost-tribune nog niet meteen wanhopen. Al spreekt het niet in het voordeel van Club Brugge dat het zich op 26 februari opnieuw moet verantwoorden, deze keer voor de oerwoudgeluiden aan het adres van Paul-José Mpoku. Bovendien zijn ze bij de KBVB vastberaden om door middel van een zware straf een voorbeeld te stellen ten opzichte van de hele JPL. Daardoor is de kans reëel dat de voorwaardelijke sluiting van de Oost-tribune straks effectief wordt. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft het laatste woord in dit dossier en velt wellicht pas volgende week zijn verdict.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws