Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Twijfels over Club-verdediger houden aan: “Heeft zijn wankele vorm nog niet afgeschud”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Over alle competities heen slikte Club Brugge in het nieuwe jaar 16 goals in 7 matchen, oftewel een gemiddelde van 2.29 geïncasseerde doelpunten per match. Door het uitvallen van Poulain en de mindere vorm waarin Denswil verkeerde, koos Leko ook op Waasland-Beveren voor het trio Mitrovic – Mechele – Scholz. In de extra tijd werd de gehoopte clean sheet echter alsnog aan diggelen geslagen.

Ludo Vandewalle erkent de defensieve stabiliteit, maar vindt niet dat Club zich zorgen moet maken. “Er zijn momenten dat de focus bij de Club-spelers wegvalt, maar die zijn zelden van lange duur. Dat we Eupen en Antwerp ons nog zo goed herinneren, is omdat het uitzonderingen zijn. Soms draait het niet, gaan de passes de mist in, wordt er onoordeelkundig verdedigd of hebben sterkhouders als Vormer, Vanaken en Limbombe een mindere dag. Club sukkelt met zijn doelman, aanwinst Scholz heeft zijn wankele Standard-vorm nog niet afgeschud. Maar je kan van Club nooit zeggen dat de strijdlust en passie ontbreken.”

Blauw-Zwart liet de voorbije wedstrijden punten liggen, maar is desondanks nog altijd op titelkoers. “6 op 15 na de winterstop. In deze slotfase van de reguliere competitie is zo’n score zelfs onvoldoende om Play-off 1 te halen, laat staan dat het een kampioenengemiddelde is. Toch heeft Club Brugge alle redenen om niet in paniek te raken. De twee dichtste achtervolgers Charleroi en Anderlecht bleven net als Club na de winterstop steken op 6 op 15. Het is nu al zo ver dat AA Gent (wel 11 op 15 na de winterstop) als belangrijkste titelconcurrent voor Club naar voren wordt geschoven. De Buffalo’s volgen op 16 punten. Tja.”

“De competitieleider uit Brugge zakte, behalve in Eupen en op Antwerp, nooit zo diep weg als regerend landskampioen Anderlecht in te veel wedstrijden. Club slaagde, in tegenstelling tot Charleroi, in die vijf wedstrijden na de winterstop er altijd wel in doelkansen te creëren. Ivan Leko leidde het bescheiden Sint-Truiden vorig seizoen zo naar de finale van Play-off 2. Ondanks het vele puntenverlies lijkt het er sterk op dat hij Club Brugge op die manier naar de titel aan het leiden is. Alleen de punten moet nog worden gehaald”, besluit Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws