Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Thomas Meunier krijgt kritiek na nederlaag tegen Real Madrid, Gert Verheyen reageert scherp

Thomas Meunier (Club Brugge)

Thomas Meunier begon woensdagavond op de bank met Paris Saint Germain op bezoek bij Real Madrid. Na een uurtje voetballen gooide PSG-coach Unai Emery zijn tactiek echter om en haalde hij Edinson Cavani naar de kant voor de gewezen rechtsachter van Club Brugge. De 1-1 tussenstand zou in het laatste half uur nog omgezet worden in een 3-1 overwinning voor Zinédine Zidane & co.

Achteraf kreeg Emery heel wat kritiek omdat de goeie uitgangspositie van de Parijzenaars in het slot van de match nog te grabbel gegooid werd. Vooral de wissel Cavani – Meunier stuit op onbegrip in Frankrijk, zeker omdat de laatste twee doelpunten van Real tot stand kwamen via de Parijse rechterflank. “Maar het was een logische keuze en het was tijd om in te grijpen”, verdedigt Emery zich. “Met Meunier op het veld hadden we de rechterflank onder controle. Hier hadden we ook op getraind.”

Ook Gert Verheyen is het niet eens met de kritiek op Meunier. “Het is zeer vervelend voor hem, want hij begon goed”, oordeelt de analist van Proximus 11 bij Sporza. “Er was geen vuiltje aan de lucht tot Asensio inviel. Tegenover Asensio en de oprukkende Marcelo werd Meunier eruit gelopen. Maar het is zwaar overdreven om de schuld voor de twee late goals op hem te steken. Hij moest het afleggen tegen de pure kwaliteit van zijn rechtstreekse tegenstander.”

Ons Club-icoon verwacht een interessante terugwedstrijd. “PSG is ertoe in staat om thuis met 2-0 te winnen. Een achterstand goedmaken brengt meer druk met zich mee en ze kunnen zich weinig fouten veroorloven. Real is dan weer geweldig gevaarlijk op de counter, dus is het niet eenvoudig om geen doelpunten te slikken tegen de Madrilenen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws