Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Misnoegde Sá Pinto komt met wel erg opmerkelijke visie over buitenspelgoal: “Heel normaal in voetbal”

Ricardo Sa Pinto op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Standard en Club Brugge deelden zondagavond de punten in een turbulente topper. Beide ploegen vonden één keer de weg naar doel, maar in principe hadden beide goals afgekeurd moeten worden. De Rouches scoorden immers uit buitenspel, terwijl er een duwfout aan het Brugse doelpunt voorafging.

Ricardo Sá Pinto reageerde na afloop op de veelbesproken 1-0 van Carcela. “Iedereen praat over ons doelpunt dat buitenspel was. Misschien was het off-side, dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat Diaby ook een kans kreeg vanuit buitenspel, alleen scoorde hij niet. Dus Club heeft dezelfde mogelijkheid als ons gekregen. Het is trouwens zo dat scheidsrechters bij twijfel het voordeel moeten geven aan de aanvaller, dat is heel normaal in voetbal.”

De trainer van Standard voelde zich bovendien tekortgedaan in twee andere fases. “Eerst en vooral hebben we een penalty niet gekregen na een fout van Vormer op Mpoku. En in de tweede helft  scoorde Club een onwaarschijnlijk doelpunt. Heel het stadion zag dat Dennis Marin duwde vooraleer hij scoorde. Een buitenspelfase die verkeerd wordt geïnterpreteerd kan ik begrijpen, want het gaat soms heel snel. Maar zo’n duwfout niet zien, dat begrijp ik niet. Al weten we intussen al dat alle scheidsrechterlijke beslissingen dit seizoen tégen Standard zijn.”

De Rouches moeten in hun laatste twee wedstrijden – thuis tegen KV Mechelen en uit bij KV Oostende – nog vol aan de bak om Play-Off 1 veilig te stellen. “Het is normaal dat mijn spelers ontgoocheld en gefrustreerd zijn, want we verdienden meer. We waren de betere ploeg tegen Club Brugge. Mijn spelers hebben het fantastisch gedaan, maar helaas kunnen we de broodnodige drie punten niet thuis houden. We gaan er in de laatste twee matchen alles aan doen om ons doel nog te bereiken”, besluit Sá Pinto op zijn persconferentie via Sporza. Ivan Leko vond dan weer dat Club meer verdiende.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws