Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mera legt uit hoe hij op jammerlijke wijze nooit kon doorbreken bij Club Brugge

Club-spelers rondo (KV Oostende - Club Brugge)

Club Brugge deed tijdens de wintermercato zaakjes met KV Mechelen. Zo haalde het Ivan Tomecak binnen en maakte German Mera de omgekeerde beweging. De 27-jarige Colombiaan was nochtans pas zes maanden eerder neergestreken op Jan Breydel, nadat hij het seizoen had uitgedaan bij Deportivo Cali.

Het was Michel Preud’homme die had aangedrongen op de komst van Mera, maar in de zomer van 2017 kondigde onze ex-trainer zijn sabbatperiode aan. “Ik vond dat spijtig. Ik was gekomen op zijn vraag, maar heb hem nooit als trainer meegemaakt”, legt Mera uit aan Gazet van Antwerpen.

Daarna werd Ivan Leko trainer bij Club Brugge en die hanteerde in tegenstelling tot zijn voorganger een spelsysteem met 3 verdedigers. Een serieuze domper voor Mera, die nooit eerder in aanraking kwam met een driemansdefensie. “Ik kende dat niet, ik had nog nooit zo gespeeld. Daardoor ben ik vrij snel op een zijspoor beland. Ik vind het jammer dat ik in Brugge nooit op mijn beste positie heb kunnen spelen.”

Zo kwam het dat Mera slechts 134 speelminuten verzamelde in Brugse loondienst. Intussen heeft hij een basisplaats weten te veroveren bij KV Mechelen en scoorde hij afgelopen weekend nog de belangrijke 1-1 tegen Sporting Charleroi.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws