Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert weet welk voetbal Club in Play-Off 1 moet bovenhalen: “Zonde om die troef niet uit te spelen”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge kon zijn laatste vier competitiewedstrijden niet winnen en kent met 7 op 18 voor het eerst dit seizoen een mindere periode. Vincent Mannaert maakt zich echter geen zorgen en spreekt volop zijn steun uit in het aantrekkelijke voetbal dat de manschappen van Ivan Leko op de mat brengen.

“Als je teruggaat in het seizoen, hebben we een moeilijk moment gehad na de Europese uitschakeling en de nederlaag op Moeskroen. Toen is Ivan erin geslaagd mits een aantal kleine aanpassingen de trein terug op de rails te krijgen. Maar ook toen behield hij altijd zijn visie om matchen aan te vatten om ze te winnen”, vertelt onze algemeen manager aan Het Laatste Nieuws.

Een offensieve speelstijl waar Mannaert ook in Play-Off 1 geen verandering in wil zien komen. “Kijk naar ons spelerspotentieel. We hebben vijf goede spitsen, want ik reken Diatta daarbij. We hebben wat mij betreft met Limbombe de beste flankspeler van de competitie. Met Vanaken de beste spelverdeler van de competitie. Met Vormer de Gouden Schoen. En met Nakamba ook nog eens een aanvallend ingestelde verdedigende middenvelder.”

Dat zal je Leko niet horen zeggen

“De grote toegevoegde waarde van deze kern ligt overduidelijk in het offensieve compartiment. Dan zou het zonde zijn om die troef niet uit te spelen. Bovendien past het ook in de stijl en het DNA van Club Brugge. Dat is ook wat we gevraagd hebben aan Ivan – en wat we aan elke trainer vragen – dat hij dominant voetbal zou brengen. Zeker op het niveau van de Belgische competitie. Uiteraard willen we ook winnen. Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten, integendeel.”

Toch is Leko niet zó koppig dat zijn aanvallende 3-5-2 formatie ten koste van alles moet gaan. “Ik heb in het verleden trainers gehoord die verklaarden dat ze liever 3-3 dan 1-0-winst hadden (Mannaert verwijst naar Adrie Koster, nvdr). Dat zal je Ivan niet horen zeggen. Als we nu naïef zouden spelen en achteraan alles open zetten, dan hadden we de voorbije wedstrijden verloren hoor. En hadden we nu misschien 2 op 18 in plaats van 7 op 18. Ivan heeft voor zichzelf de ambitie opgesteld om prijzen te winnen, hij is dan ook de eerste om te beseffen dat resultaten minstens even belangrijk zijn als de manier waarop.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws