Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Maakte Leko tactische fout? “Ik weet perfect waarom we verloren hebben”

Ivan Leko geeft uitleg (Club Brugge - Gent)

Club Brugge beleefde gisteren op Sclessin een bijzonder pijnlijke avond en verloor zijn heenwedstrijd in de halve finale van de beker met 4-1 van Standard. Opvallend was dat Ivan Leko net voor meer zekerheid leek te kiezen door een spits op te offeren voor Nakamba, maar die zet pakte faliekant uit.

De coach had daar wel een goede reden voor. “Ik heb voor een systeem met één spits gekozen omdat ik met één match om de drie dagen vond dat onze aanvallers niet fris genoeg waren om met twee te beginnen”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Dat hij een tactische fout maakte, ontkent Leko dan ook. “Het liep helemaal niet fout door het systeem, wel door individuele fouten. Ik vond dit geen strategisch probleem. Iedereen wist wat ze moesten doen zonder bal. Ik weet perfect waarom we verloren hebben. Als ik het niet zou weten, dan pas zou ik zorgen hebben. Ik wil één iets duidelijk maken: dit is niet gedaan. Ik ken mijn ploeg heel goed en ik beloof een interessante terugmatch volgende donderdag.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws