Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko weet waar het probleem van Club Brugge ligt

Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

Club Brugge verloor deze week voor het eerst sinds lang nog eens, en deed dat meteen twee keer na elkaar. In de competitie ging het onderuit tegen AA Gent, daarna volgde een nederlaag in de beker op Standard. Ivan Leko blijft er echter bijzonder kalm bij.

“Wij wisten op voorhand dat januari een moeilijke maand zou worden, ook door de transferperiode. Vergeet ook niet dat elke match die we nu afwerken er één is tegen play-off 1-ploegen. Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren. De uitdaging nu is om te focussen en beter te voetballen”, stelde de Kroaat op zijn persconferentie.

“Ja, we hebben na drie maanden nog eens twee matchen verloren. Dat is natuurlijk nooit plezant of mooi, maar dat moet je gewoon aanvaarden. Van een crisis is absoluut geen sprake. Dit is gewoon een moeilijk moment in het seizoen.”

Verplaatsing

“We moeten goed weten waarom we die matchen tegen Gent en Standard verloren hebben”, beseft Leko verder. “Ik heb gezien dat we op verplaatsing moeite hebben om ons voetbal te brengen. Het feit is ook dat we momenteel te veel goals slikken. We maken te veel individuele fouten in de defensie. Iedereen spreekt erover, maar het is ook zo dat we met Poulain en Decarli twee centrale verdedigers moeten missen. Het is niet makkelijk om direct een oplossing te vinden.”

“In moeilijke matchen op verplaatsing hebben we het lastig om doelkansen te creëren. Al is het zo dat wij in de eerste 20 minuten op Standard goed waren. We hebben de match echt onder controle en kregen ook de eerste kans om te scoren. Daarna krijg je echter vier goals binnen, elke keer kan een speler van de tegenstander scoren vanop vijf meter van ons doel. Dat zegt iets.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws