Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko krijgt dubbel goed nieuws uit de ziekenboeg en broedt op plan voor topper tegen Standard

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

Na vier competitiewedstrijden zonder overwinning is Club Brugge vastberaden om zondag opnieuw aan te knopen met een driepunter. Een gemakkelijke klus belooft dat echter niet te worden. Standard bewees in de heenmatch van de halve finale in de Croky Cup immers al dat het op Sclessin heet kan worden. Bovendien moeten de Rouches nog vol aan de bak om een plaatsje in Play-Off 1 te bemachtigen.

Positief is alvast dat Ivan Leko woensdag twee keer goed nieuws kreeg uit de ziekenboeg. Zo verschenen zowel Jordy Clasie als Ruud Vormer opnieuw op het trainingsveld. De huurling van Southampton had last van de adductoren en moest daardoor de match tegen KRC Genk aan zich voorbij laten gaan, maar lijkt dus tijdig fit te geraken voor de lastige verplaatsing naar Standard.

Onze Gouden Schoen, die behalve tegen Waasland-Beveren bijna alles speelde dit seizoen, kreeg dan weer twee dagen extra rust van onze trainer. Behoudens ongelukken in de loop van de week kunnen zowel Clasie als Vormer aan de aftrap komen tegen de ploeg van Ricardo Sá Pinto. Een opsteker, zeker omdat Marvelous Nakamba door schorsing ontbreekt. Benoît Poulain (adductoren), Jelle Vossen (enkel) en Saulo Decarli (achillespees) revalideren individueel voort.

Volgens Het Nieuwsblad broedt Leko overigens op een plan om revanche te nemen voor de bekeruitschakeling. Onze coach zou er sterk over nadenken om Wesley Moraes naar de bank te laten verhuizen ten voordele van Emmanuel Dennis. Laatstgenoemde komt de laatste tijd weer boven water en zou in dat geval een spitsenduo vormen met Abdoulay Diaby.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws