Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko krijgt de zwarte piet na bekeruitschakeling: “Onbegrijpelijk”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Club Brugge zal dit seizoen zeker niet de dubbel winnen. Het won zijn terugwedstrijd wel nog tegen Standard, maar 3-2 was niet genoeg om de 4-1 uit de heenwedstrijd uit te wissen. De halve finales zijn zo het eindstadion in de Croky Cup.

De match begon meteen rampzalig voor Club. Nakamba kreeg al in de eerste minuut een goeie schietkans, maar zijn schot week nog af op een verdediger. Aan de overkant was het wél meteen raak: Vermeer verkeek zich volledig op een hoekschop en Orlando Sa kon van dichtbij vrijstaand binnenkoppen. 0-1 na amper drie minuten, de remontada leek plots ver weg. Club bleef wel proberen, maar had het moeilijk om door de Luikse afweer te raken. Het moest ook opletten dat het niet in het mes van Standard liep. Sa had de 0-2 aan de voet, maar Vermeer bracht nog redding.

Club had het ondertussen moeilijk om aan kansen te raken, maar Hans Vanaken nam zijn ploeg op sleeptouw. Hij bood Wesley een goede kans aan, maar de Braziliaan besloot net naast. Vlak voor rust was het wel prijs toen de spelmaker een vrije trap van heel ver heerlijk in de bovenhoek schilderde. We gingen zo rusten met 1-1, en dus was er nog een sprankeltje hoop.

Niet het gewenste effect

Na rust werd er nauwelijks nog gevoetbald en dreigde de wedstrijd te ontaarden in een ordinaire schoppartij. Scheidsrechter Vertenten had zijn handen vol en moest gele kaart na gele kaart uitdelen. Tot daar plots Diaby was met de 2-1 na een knappe assist van Vormer. Club begon er weer in te geloven en Leko zette alles op alles door Clasie voor Nakamba te brengen. Die wissel leverde echter niet het gewenste effect, integendeel, want meteen werd het 2-2. Mpoku loodste Emond door de verdediging en die werkte koelbloedig af. Club moest nu nog vier keer scoren om door te gaan, een onbegonnen zaak. Clasie zorgde met een afstandsschot nog wel voor 3-2, maar dat was dus niet genoeg om de finale te halen.

Op Twitter werd Ivan Leko met de vinger gewezen voor het teleurstellende resultaat. Vooral zijn beslissing om een sterk spelende Nakamba te vervangen door Clasie werd hem aangewreven, zeker toen enkele minuten later ook nog eens de dodelijke 2-2 viel.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws