Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Krant beoordeelt wintertransfers in JPL en ziet slechts 1 voltreffer bij Club Brugge: “Hij staat er”

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

De Belgische clubs hebben naar goede gewoonte een drukke januarimaand achter de rug. Zo zorgde de wintermercato voor maar liefst 67 nieuwe spelers in de Jupiler Pro League. Club Brugge nam 6 nieuwe namen voor zijn rekening: Vladimir Gabulov, Kenneth Vermeer, Alexander Scholz, Matej Mitrovic, Ivan Tomecak en Krépin Diatta. Volgens een tussentijds rapport van Het Nieuwsblad blijken wintertransfers in het algemeen echter een maat voor niets.

Een maand na het sluiten van de wintermercato komt de krant met enkele opmerkelijke vaststellingen. Eerst en vooral heeft een kwart van de nieuwkomers nog altijd geen minuut gespeeld. In het geval van Club kwam enkel Diatta nog niet in actie, al deed de 19-jarige Senegalees wel al meermaals matchritme op bij de beloften. Voorts kwam 63% van alle aankopen niet eens in de helft van de wedstrijden tot dusver aan de bak.

In de Luminus en Versluys Arena bewezen ze nochtans dat het ook anders kan… Terwijl KV Mechelen (9 nieuwe spelers) en Antwerp (8 nieuwe spelers) in het klassement zakten ondanks hun massale inkopen, maakten KRC Genk (2 nieuwe spelers) en KV Oostende (1 nieuwe speler) de omgekeerde beweging in de stand.

Slechts een handvol voltreffers

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Zo bleken 6 wintertransfers wél een succes volgens Het Nieuwsblad: (1) Hamdi Harbaoui van Zulte Waregem, (2) Kenny Saief van Anderlecht, (3) Mamadou Koné van Eupen, (4) Ibrahima Seck van Genk, (5) Matej Mitrovic van Club Brugge en (6) Aristote Nkaka van Oostende.

Over onze huurling van Besiktas klinkt het als volgt: “Net zoals een doelman heeft Club Brugge het niet gemakkelijk geschikte centrale verdedigers te vinden. Daarom werden er tijdens de winterstop twee gehaald: Mitrovic en Scholz. Scholz schuttert nog, maar Mitrovic staat er. Hij is in de eerste plaats een verdediger en manifesteert zich ook zo.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws