Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik was graag hoofdtrainer bij Club Brugge geworden”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Na 4 jaar Michel Preud’homme wachtte het Brugse bestuur de moeilijke opdracht om een geschikte opvolger te vinden voor onze succescoach. Uiteindelijk viel de keuze enigszins verrassend op Ivan Leko, al zou ook Philippe Clement na het afhaken van de topkandidaten een reële optie geweest zijn. De rechterhand van MPH had op dat moment echter al voor een avontuur als hoofdcoach bij Waasland-Beveren gekozen, om vervolgens bij KRC Genk te belanden.

“Of ik verbaasd ben door de manier waarop Club Brugge dit seizoen de competitie domineert? Neen. Daarom was ik daar ook graag hoofdtrainer geworden, omdat ik heel erg overtuigd was van de kwaliteiten die ze al hadden voor het seizoen”, geeft Clement toe. Blauw-Zwart mag zijn gewezen assistent-coach zelfs nog dankbaar zijn voor één van de beste transfers van de laatste jaren. “Ik heb Marvelous Nakamba nog mee gescout. Ik wist dat ze het goed gingen doen.”

Een carrièreplan heeft Clement niet meteen voor ogen als trainer. “Dat had ik ook nooit als speler. Het zou wel eens kunnen dat ik lang blijf bij KRC Genk, misschien wel heel lang, als ik kan blijven werken zoals ik het wil. Mijn doelen, mensen beter maken en winnen, waren met Waasland-Beveren moeilijker geworden op lange termijn. Hier kan dat wel. Ook dat heeft meegespeeld in mijn beslissing”, besluit Clement in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws