Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Huidige uitblinker van KRC Genk bekent: “Jammer dat het niet tot een akkoord met Club Brugge kwam”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

KRC Genk was tijdens de voorbije wintermercato op zoek naar een extra flankaanvaller en kwam uiteindelijk terecht bij Dieumerci Ndongala. Aanvankelijk toonden de supporters van Blauw-Wit zich kritisch voor de gehuurde winger van Standard, maar onder Philippe Clement leeft de 26-jarige Congolees weer helemaal op.

Een opmerkelijk gegeven, want zowel bij AA Gent als Standard kon Ndongala geen potten breken. Al had zijn carrière er ook helemaal anders kunnen uitzien, zo was de vleugelspits na zijn sterke periode bij Charleroi het liefst van al aan de slag gegaan bij Club Brugge.

“Mijn voorkeur ging uit naar Club Brugge. Ik heb gepraat met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. Ik wilde werken met Michel Preud’homme en hij met mij. Die keuze was gebaseerd op hun manier van voetballen, in een 4-3-3 of een 4-2-3-1, met creatieve flanken. Dat paste beter bij mijn profiel. In Gent had ik minder voeling met het systeem. Ik dacht zelfs bij mezelf dat het misschien gevaarlijk kon zijn daar te tekenen”, onthult Ndongala in Sport/Voetbalmagazine.

Tot op de dag van vandaag denkt de huidige smaakmaker van KRC Genk wel eens terug aan zijn misgelopen overgang naar Jan Breydel. “Ik vond het jammer dat het met Club Brugge niet tot een akkoord kwam. Waarom weet ik niet, ik heb nooit geprobeerd om dat te begrijpen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws