Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Club Vormer ontdekte: “Ik ben zeker dat Preud’homme dat onthouden heeft”

Vormer en Wesley vieren (Club Brugge - Sint-Truiden)

In het slot van de transferperiode van de zomer van 2014 haalde Club Brugge Ruud Vormer binnen. Aanvankelijk werd door sommigen wat meewarig gedaan over het feit dat Club een bankzitter van Feyenoord gehaald had, maar de Nederlander bewees het ongelijk van zijn criticasters. In 3,5 jaar tijd groeide Vormer uit tot publiekslieveling, aanvoerder én Gouden Schoen.

Vader Ruud Vormer senior denkt ook te weten hoe Michel Preud’homme indertijd zijn zoon op het spoor gekomen is. “Ik herinner me een match van Roda tegen Twente, dat toen Michel Preud’homme als trainer had. Ruud deed een geweldige actie, waarbij hij het hele veld overstak met enkele dubbelpasses. Ik ben vrij zeker dat Preud’homme dat onthouden heeft. En hem daarom later naar Club gehaald heeft”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

“Dat geluk van timing moet je hebben, of van een trainer die het in je ziet. Voor Ronald Koeman bijvoorbeeld paste hij bij Feyenoord niet in het systeem en vloog hij ook na twee goede wedstrijden telkens naar de bank. Op een bepaald moment wordt dat een breekpunt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws