Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Club Brugge buitenspel gezet werd door de KBVB: “Het amateurisme slaat echt alles”

Limburg is Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Afgelopen weekend werd Club Brugge op het matje geroepen voor oerwoudgeluiden in de wedstrijd tegen Charleroi. Walter Van Steenbrugge nam de verdediging op zich, maar de advocaat stelde daarbij de ene na de andere blunder vast bij het Bondsparket.

Eenmaal gearriveerd op de zitting bleek dat Blauw-Zwart zich voor drie zaken moest verantwoorden: de racistische gezangen aan het adres van Francis N’Ganga, het gooien van projectielen en de “slechte organisatie” van Club. Dat laatste was een gevolg van de ‘grapjas’ die het terrein opliep om scheidsrechter Wim Smet een rode kaart te geven. Van Steenbrugge was echter alleen op de hoogte van het eerste aspect en kon zich dus ook enkel daarop voorbereiden.

“We riskeren een heel zware sanctie, maar we weten zelfs niet waarvoor we ons moeten komen verantwoorden”, citeert Sport/Voetbalmagazine een geërgerde Van Steenbrugge. “Dat zijn inbreuken op het legaliteitsbeginsel en op het Europese verdrag voor de Rechten van de Mens. Waarom vind ik de oproeping van Club Brugge niet in het dossier?”, vraagt hij zich luidop af. “De secretaris van het Bondsparket had wellicht een slechte dag.”

“Iedere keer dat ik hier kom, is er een fout met de strafvordering. Daar treft Club Brugge echter geen schuld aan. Misschien is het wel tijd om die persoon te vervangen? Het amateurisme van deze oproeping slaat echt alles”, besluit Van Steenbrugge. Tot slot hekelt onze advocaat het feit dat ref Wim Smet wel werd opgeroepen, maar niet aanwezig was op de zitting. Club zal zich straks ook nog moeten verantwoorden voor de oerwoudgeluiden aan het adres van Paul-José Mpoku. De KBVB kan in het slechtste geval een (gedeeltelijke) sluiting van de Oost-tribune eisen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws