Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het is zover! Club Brugge onthult ‘geheim’ dat zijn fans dagenlang bezighield

Club-fans juichen (Club Brugge - Sint-Truiden)

Sinds vorige week woensdag maakte Club Brugge zijn supporters nieuwsgierig naar een niet nader genoemde gebeurtenis. Met kleine teasers bouwde Blauw-Zwart stap voor stap de spanning op. Eén week later onthullen ze op Jan Breydel het mysterie waar de Brugse aanhang al een tijdje het raden naar had.

Zoals algemeen verwacht werd, heeft Club vanavond zijn nieuwe shirts voorgesteld. Deze zullen komende zaterdag al tegen KV Kortrijk gedragen worden en daarna ook in de Play-Offs. De truitjes in kwestie werden naar verluidt ontworpen voor de Europese matchen van Blauw-Zwart, maar Ivan Leko & co werden in de voorrondes uitgeschakeld door Istanbul Başakşehir en AEK Athene. Voor de supporters die Club op de voet volgen, komt het nieuws niet als een verrassing. De retro shirts waren immers al uitgelekt op diverse fora.

“Club gaat met dit Limited edition Play-Offs-shirt terug naar de begindagen van zijn bestaan”, klinkt de uitleg op onze officiële website. “Rond 1900 speelde Club in een combinatie van lichtblauw en donkerblauw, wat langs de zijlijn vaak overkwam als blauw en zwart. Vandaar dat Brugge in de volksmond al snel ‘Blauw-Zwart’ genoemd werd. In 1907 kwamen dan de eerste iconische shirts: lichtblauw en zwart, opgedeeld in twee vlakken met de mouwen in de tegengestelde kleur van het aanpalende borstvlak. De geboorte van het ‘echte’ Blauw-Zwart, een shirt gedragen door ‘Torten’ Goetinck en Charles Cambier.”

Vanaken stelt het nieuwe shirt voor, dat elke fan meteen kan winnen via ‘De Stoel’

Decarli, Wesley en Cools showen ons Play-Off shirt

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws