Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gooit Ivan Leko zijn laatste troefkaart op tafel? “Hij is de nieuwe Sadio Mané”

Club Brugge versterkte zijn spelerskern afgelopen winter in de breedte met twee doelmannen, twee centrale verdedigers, één flankverdediger en één aanvaller. Gabulov, Vermeer, Scholz, Mitrovic en Tomecak zagen we al aan het werk, maar op Diatta is het nog wachten. Mannaert acht de kans reëel dat Leko dit seizoen nog een beroep doet op de 18-jarige Senegalees, maar vooral op lange termijn liggen de verwachtingen over de jonge spits hoog.

Van de 20 doelpunten die Club na Nieuwjaar scoorde, werden er slechts 4 gemaakt door een aanvaller. Diaby en Wesley vonden elk 2 keer de weg naar doel, terwijl Vossen en Dennis al even droog staan. Kan winteraanwinst Diatta zich door de blessure van Vossen opwerpen als een extra troef voor Leko? Volgens Amdy Faye – voormalig international van Senegal die onder meer uitkwam voor Newcastle United en Stoke City – bestaat daar geen twijfel over.

“Diatta is een speler die elke club in haar kern zou willen hebben. Hij is de nieuwe Sadio Mané”, klinkt het vol lof tegenover het lokale radiostation RFM Matin. Faye vindt zelfs dat Diatta een WK-selectie verdient. “Een jongere speler zoals hem, die op de voet gevolgd wordt door heel wat grote clubs uit Europa, hoort in de selectie te zitten. Hij moet tussen de 23 namen zitten die Senegal gaan verdedigen in Rusland. Zelfs al komt hij dan niet in actie, vanaf de bank kan zo’n jonge gast nog steeds enorm veel leren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws